Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

2ος ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΦΡΑΓΜΑ ΘΕΡΜΗΣ-ΠΛΑΤΑΝΑΚΙΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ


ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΗΣ

2ος ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ
 ΦΡΑΓΜΑ ΘΕΡΜΗΣ-ΠΛΑΤΑΝΑΚΙΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ



Το Σάββατο, 3/12/2011, πήγε μια παρέα από την ομάδα περιβάλλοντος για 2η φορά από το Φράγμα της Θέρμης μέχρι τα Πλατανάκια Πανοράματος. Σκοπός αυτού του περιπάτου ήταν η σηματοδότηση του μονοπατιού για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από κόσμο που δεν γνωρίζει την περιοχή και θέλει να απολαύσει την φυσική ομορφιά της διαδρομής χωρίς να χαθεί. Τοποθετήσαμε μικρές πινακίδες με βέλη και κάναμε και σημάδια με σπρέι καθοδηγώντας τους περιπατητές σε όλο το μήκος του μονοπατιού  και προς  τις 2 κατευθύνσεις (εμπρός και πίσω).




Ο καιρός ήταν ιδανικός, η φθινοπωρινή φύση πανέμορφη και η παρέα καλή. Απολαύσαμε τη διαδρομή και ένα τσιπουράκι στα Πλατανάκια, ενώ στο γυρισμό γνωρίσαμε και άλλους περιπατητές.







Με απέχθεια και αποτροπιασμό αντιληφθήκαμε ξανά το αποκρουστικό θέαμα της στάνης που βρίσκεται στο μονοπάτι!  Τα λύματα της στάνης οδηγούνται μέσω πρόχειρων σωλήνων στα νερά του ρέματος. Σκουπίδια διάφορα, όπως π.χ. τσουβάλια με μαλλί, πλαστικές σακούλες, μπουκάλια, κονσέρβες, ρούχα, καρέκλες, νιπτήρας, βρίσκονται σκορπισμένα περιμετρικά της στάνης.

Στη συνάντησή μας στις 6/12/2011 αποφασίσαμε να στείλουμε επιστολή προς το Δήμο Πανοράματος , ζητώντας λύση αυτού του προβλήματος και με άλλη επιστολή να ζητήσουμε από το Δήμο Θέρμης να τοποθετηθούν μερικές ταμπέλες σε κομβικά σημεία για να καθοδηγούνται οι επισκέπτες στη περιοχή προς την αφετηρία του μονοπατιού.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου