Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

1o ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΗΣ

 1o ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΗΣ


ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΡΜΗΣ

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα αγοραστικής αποχής, πραγματοποιήθηκε το Χαριστικό Παζάρι που οργάνωσε η ομάδα περιβάλλοντος του τομέα εθελοντισμού του Δήμου Θέρμης στην κεντρική πλατεία Παραμάνα της Θέρμης σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Νεολαίας Θέρμης και το κοινωνικό siteXARISETO.GR” Θεσσαλονίκης.
Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η δημιουργία αντικαταναλωτικής  συνείδησης σε όλους μας που μπορούμε να ανταλλάξουμε και να χαρίσουμε ό,τι δε μας χρειάζεται και να πάρουμε ό,τι  θέλουμε και δε χρειάζεται κάποιος άλλος.


  Από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα οι εθελοντές δέχονταν μικροαντικείμενα, παιχνίδια, βιβλία, ρούχα και τα αντάλλασσαν ή τα χάριζαν σε άλλους συμπολίτες τους .  Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη παρότι η εκδήλωση αυτή συμβαίνει  για πρώτη φορά στο Δήμο μας, έχοντας σύμμαχο τον καιρό καθώς η μέρα ήταν ηλιόλουστη και η θερμοκρασία πολύ καλή για την εποχή.  
Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις δράσεις του εθελοντικού τομέα του δήμου και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να συμμετέχουν εθελοντικά σε μελλοντικές εκδηλώσεις.

Η Ομάδα Παιχνιδιών Φαντασίας και Ρόλων του ΤΟ.ΣΥ.Ν.Θ. τοποθέτησε στο χώρο της πλατείας επιδαπέδιο παιχνίδι το οποίο διασκέδασε τους μικρούς μας επισκέπτες.
Oι φίλοι μας από το XARISETO μας βοήθησαν με την εμπειρία τους.


Ευχαριστούμε την Πολιτική προστασία του Δήμου Θέρμης για την παρουσία της στο χώρο της πλατείας κατά τη διάρκεια του παζαριού.
Ευχαριστούμε το κτήμα ΠΑΝΕΡΗ από το Κάτω Σχολάρι  για το κρασί που μας πρόσφερε και τους φούρνους «Αρτόραμα», «Κυριακίδης», «Κομνηνός» της Θέρμης και «Άρτος και γεύση» της Νέας Ραιδεστού καθώς και το Συνεταιρισμό Γυναικών Αγίου Αντωνίου για τα κεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου