Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Παρουσία του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου οι εκδηλώσεις προσφοράς στον συνάνθρωπό μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Φτώχειας

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΡΜΗΣ



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ
  ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ






ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019


Εκατοντάδες συνδημότες μας ανταποκρίθηκαν στο χθεσινό κάλεσμα του Δήμου Θέρμης, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου και συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της φτώχειας προσφέροντας παράλληλα τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες των συνδημοτών μας που έχουν ανάγκη.
Περισσότερες από 60 σακούλες με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης βρίσκονται πλέον στο Κοινωνικό μας Παντοπωλείο και άλλες 15 σακούλες με Φάρμακα ενισχύουν από χθες τις ανάγκες του Κοινωνικού μας Φαρμακείου.


Όπως είναι γνωστό χθες Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, με κεντρικό στόχο ότι τα κράτη πρέπει να διαλύσουν τους φραγμούς που εμποδίζουν την πρόσβαση των ανθρώπων στην παιδεία, την υγειονομική περίθαλψη, την τροφή, το καθαρό νερό και την αποχέτευση και πρέπει να καταπολεμήσουν τις διακρίσεις ενάντια στους ανθρώπους που υφίστανται παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και που έχουν τη μικρότερη πρόσβαση στη δικαιοσύνη, συμπεριλαμβανομένων των αυτοχθόνων πληθυσμών, των γυναικών, των παιδιών και των ανθρώπων με αναπηρίες, από το πρωί πραγματοποιήθηκαν σειρά εκδηλώσεων, στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, αρχής γενομένης με τη δωρεάν


σπιρομέτρηση που έγινε σε συνεργασία με την Εταιρία Νοσημάτων Θώρακος της οποίας πρόεδρος είναι ο κ. Ηρακλής Τιτόπουλος. Εκατοντάδες πολίτες του Δήμου μας  βρέθηκαν χθες το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο για τη συγκεκριμένη εξέταση, ενώ παράλληλα δέχτηκαν οδηγίες και πληροφορίες από τους ειδικούς επιστήμονες προσερχόμενη στην εξέταση.

 
Το χώρο όπου πραγματοποιούνταν η συγκεκριμένη εξέταση των συνδημοτών μας παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης κ. Κωνσταντίνο Τιτέλη. Ο κ. Παπαδόπουλος στο πλαίσιο της χθεσινής επίσκεψής του είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους γιατρούς, από τους οποίους ενημερώθηκε για τη σημαντικότητα της συγκεκριμένης εξέτασης αλλά και για τη μεγάλη ανταπόκριση που είχαν δεκάδες συνδημότες μας σε αυτή.
Κατά τις απογευματινές ώρες μικροί μαθητές και μαθήτριες έδωσαν δυναμικό παρόν στην κεντρική πλατεία της Θέρμης, στην παράσταση Καραγκιόζη, με θέμα “ο Καρακιόζης Καταζητούμενος” ο οποίος εδώ και δεκαετίες αποτελεί την πιο αντιπροσωπευτική μορφή της ανέχειας και της φτώχειας.













Οι εορταστικές εκδηλώσεις προσφοράς στο συνάνθρωπο, ολοκληρώθηκαν με τη μοναδική – ποιοτική ορχήστρα “Ηλεκτρική Κομπανία” του Αθλητικού, Πολιτιστικού Συλλόγου Προσωπικού, Ομίλου ΔΕΗ Θεσσαλονίκης η οποία παρουσίασε ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα για όλους. Η παρουσία των μουσικών καλλιτεχνών ήταν εθελοντική. Πλήθος συνδημοτών μας δε, αγκάλιασε τα περίπτερα του κοινωνικού φαρμακείου και κοινωνικού παντοπωλείου μας που λειτουργούσαν κατά τις εκδηλώσεις, προσφέροντας τρόφιμα και φάρμακα που θα διατεθούν σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.
Ο Δήμος Θέρμης γιόρτασε τη φετινή παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας ως μέρα προσφοράς στον συνάνθρωπό μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου